Kuşburnu Kökü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?
15 Temmuz 2024

Kuşburnu Kökü Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu Kökü

Giriş

Kuşburnu kökü, oldukça faydalı bir bitki türüdür. Genelde çay olarak hazırlanıp tüketilir. Kuşburnu kökünün içerisinde tüylü olan çok fazla tohum bulunmaktadır. Kuşburnu kökünün meyveleri sonbahar ayında olgunlaşırlar. Özellikle içerisindeki C vitamini çoğu meyve ile kıyaslanmayacak kadar fazladır. Kuşburnunun meyveleri hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebilir. Çayı demlenir ve marmelat yapılabilir. İçerisinde var olan zengin C vitamini haricinde, A, B1, B2, E ve K vitaminlerini, demir, magnezyum, kalsiyum, mangan, sodyum, bakır ve çinko gibi faydalı mineraller de bulunmaktadır. Çok yararlı faydaları olan kuşburnu kökü farklı isimlerde de bilinir.

Kuşburnu Kökü Bitkisinin Yararlı Etkileri Nelerdir?

Kuşburnu kökü hakkında gerçekleştirilmiş olan bilimsel çalışmalar, bu bitki kökünün sağlam bir antioksidan etkisi gösterdiğini tespit etmiştir. Bundan dolayı şifalı bir bitki kökü olarak önerilmektedir. Ayrıca lezzeti de fazlasıyla güzeldir. Özellikle son zamanlarda çayı sıcak ve soğuk olarak tüketilmektedir.

  • Vücutta bulunan rahatsızlıklarda yararlı etkileri vardır. Romatizma ağrılarının tedavisinde ve eklem kireçlenmesinde bir tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.
  • Eklemlerinde kireçlenme olan hastalarda eklem ağrılarını dindirir.
  • Kuşburnu kökündeki ve tohumundaki bir madde ile vücuttaki iltihaplanmalar önlenebilir.
  • Romatizması olan hastaların ağrılarını bir nebze de olsa azaltır.
  • Kuşburnunun yararlarını daha çok görmek için çay olarak değil de tohum halinde tüketilmesi önerilir. Çünkü kuşburnu tohumu içerisindeki faydalı mineraller su içerisinde çözünür ve vücutta istenilen reaksiyonları gerçekleştiremez.

Bilimsel Çalışmalar

Kuşburnu kökü için Japonya'da gerçekleştirilen bir çalışmada, kuşburnu özü ile hazırlanan bir karışım gıdasının vücuttaki yağ oranını düşürdüğü ve kas onarımını sağladığı görülmüştür.

Kuşburnunu Nasıl Tüketmeliyiz?

Kuşburnu kökünü ince ince doğrayarak 1 çay bardağı sıcak suyun içerisine 1 tatlı çay kaşığı kadar dökün. Bu karışımı yaklaşık 10 dakika orta ateşte demleyin. Daha sonra içindeki tohumları süzerek kuşburnu çayı olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz içerisine az miktar şeker ilave edip kuşburnu özütünü biraz tatlandırabilirsiniz. Bunu günde 3 kez hazırlayıp tüketebilirsiniz. Eklem ağrılarınız için kullanmayı düşünüyorsanız kuşburnu meyvesini kullanmalısınız. Daha kolay olmasını isterseniz de hazır olarak satılmakta olan ürünleri kullanabilirsiniz. Kuşburnu kökü çay olarak, reçel olarak ve marmelat olarak tüketildiğinde yararlı etkileri ile sizi rahatlatır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Jülide

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Ben de romatizma ağrılarından muzdaribim ve doğal yöntemler denemek istiyorum. Kuşburnu kökü çayını nasıl hazırlıyorsunuz ve gerçekten eklem ağrılarına iyi geliyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Jülide Hanım, kuşburnu kökü çayını hazırlamak için öncelikle kökleri iyice yıkayıp temizlemeniz gerekiyor. Daha sonra kökleri küçük parçalara ayırın ve yaklaşık bir yemek kaşığı kadar kökü bir bardak kaynar suya ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika demlemeye bırakın ve süzerek içebilirsiniz. Bazı insanlar kuşburnu kökü çayının eklem ağrılarına iyi geldiğini söylüyor, ancak her bünyede farklı etkiler gösterebileceği için sizin de denemeniz ve gözlemlemeniz en iyisi olur. Sağlıklı günler dilerim.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kuşburnu Nasıl Kurutulur?

Kuşburnu Nasıl Kurutulur?

Haber Bülteni

Güncel

Kuşburnu Nerede Yetişir?

Kuşburnu Nerede Yetişir?

Güncel

Kuşburnu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Kuşburnu Çayı Nasıl Hazırlanır?