Taze kuşburnu çayı nasıl yapılır ve kuşburnu çayının faydaları hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz. Öncelikle kuşburnunun faydalarından biraz bahsedelim. Kuşburnu, doğada kendiliğinden yetişen, vitamin deposu bir meyvedir. Özellikle kış aylarında tüketilmesi, vücudun hastalıklara karşı direnç kazanmasına yardımcı olur. Enfeksiyonlara ve soğuk algınlığına karşı son derece etkilidir. Sindirim sorunlarına ve mide kramplarına karşı kullanılan bir meyvedir. Şifa kaynağı olan kuşburnu çayının faydaları bununla da sınırlı değildir. Kanı temizler, yorgunluğa iyi gelir, romatizma ağrılarına iyi gelir, vücudu dinlendirir ve bağırsakların yumuşamasını sağlar. Toplaması biraz zahmetli olsa da bu zahmete değer bir meyvedir. Kuşburnu çayının yanı sıra marmelat olarak da tüketilebilir. Şimdi, marmelatından daha çok tercih edilen kuşburnu çayının nasıl yapıldığı hakkında bilgi verelim. Taze kuşburnu çayı, diğer çaylar gibi sonradan üzerine sıcak su ilave edilerek demlenen çaylar gibi değildir. Gerçekten lezzetli bir çaydır. Açık pembe rengi ve aroması ile her damak zevkine hitap eder. İşte taze kuşburnu çayı yapımı:
Alternatif Kuşburnu Çayı Tarifi Taze kuşburnu çayı nasıl yapılır diye soruyorsanız, bir başka formülde ise:
Kuşburnu çayı, yan etkisi olmayan bir çaydır. Çocuklar ve yaşlılar dahil herkes rahatlıkla tüketebilir. Düzenli tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlar ve özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir. |