kusburnu.gen.tr
kuşburnu
Sosyal Medyada Paylaş
Kuşburnu Kürü
Altın Otu Ihlamur Kuşburnu
Dikensiz Kuşburnu
Kuşburnu Yağının Cilde Faydaları
Kuşburnu Pekmezi
Kuşburnu Çayı Nasıl Demlenir
Kuşburnunun Faydaları
Kuşburnu Ağacı
Kuşburnu Pulpu
Derelerde Kuşburnu
Kuşburnu Çayı Nasıl Hazırlanır
Kuşburnu Kapsülü
Kuşburnu Fidesi
Gebelikte Kuşburnu Çayı
Kuşburnu Çayı Zayıflatırmı
Kuşburnu Çiçeği
Kuşburnu Nerede Yetişir
Kuşburnunun Zararları
Kuşburnu Nasıl Kurutulur
Kuşburnu Çayı
Kuşburnu Çekirdeği Yağı
Kuşburnu Çekirdeği
Kuşburnu Marmelatı Faydaları
Kuşburnu Kompostosu
Kuşburnu Reçeli Nasıl Yapılır
Kuşburnu Yağı
Kuşburnu Marmelatı
Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır
Kuşburnu Pekmezinin Faydaları
Kuşburnu Reçeli
Kuşburnu Bitkisi
Kuşburnu Yetiştiriciliği
Kuşburnu
Hamileler Kuşburnu Çayı İçebilirmi
Kuşburnu Ekimi
Tüm Sayfalar >>









Kuşburnu

Kuşburnu, oldukça şifalı olan bir bitkidir. Genellikle çay olarak hazırlanarak tüketilir. Bitkinin içinde tüylü olan çok sayıda tohum bulunur. Meyveleri sonbaharda olgunlaşır. Özellikle içerdiği C vitamini çoğu meyveyle kıyaslandığında oldukça fazladır. Kuşburnu meyveleri taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Arzu edilirse çayı demlenir, marmelat yapılabilir. İçeriğinde bulunan zengin C vitamini dışında, A, B1, B2, E ve K vitaminleri, demir, magnezyum, kalsiyum, mangan, sodyum, bakır ve çinko gibi değerli mineraller bulunur. Oldukça yararlı etkileri olan kuşburnu, yaban gülü, it burnu, gül elması gibi isimlerle de bilinir.

Kuşburnu bitkisinin yararlı etkileri nelerdir?

Kuşburnu hakkında yapılmış olan bilimsel araştırmalar bitkinin güçlü bir antioksidan olduğunu tespit etmiştir. Bu nedenle herkes için tavsiye edilen şifalı bir bitkidir. Üstelik lezzeti de oldukça hoştur. Özellikle çayı sıcak ve soğuk olarak tüketilebilir.

Vücutta olan iltihaplı hastalıklarda yararlı etkileri vardır. Romatizmal ağrıların giderilmesinde, dejeneratif eklem hastalığı olan eklem kireçlenmesinin tedavisinde tüketilebilir. Hastalarda eklem ağrılarını dindirir. Kuşburnu çekirdeğindeki ve kabuğundaki bir maddeyle vücuttaki iltihabi reaksiyonları engeller. İçeriğindeki ağrı kesici ve iltihap giderici maddelerin suyun içinde çözünmemesi nedeniyle, hazırlanacak kuşburnu çayının eklem romatizmasında oluşan ağrılarda ve iltihapta bir etkisi olmaz. Bu nedenle bitkinin yararlı etkisi için, kuşburnu taze olarak ya da hazır kapsüllerinden tüketilmelidir.



Özellikle toz olarak hazırlanan kapsüller artrit sorununda oldukça etkili olur. Diz ve kalçada oluşan ağrıları dindirir. Bu konuda yapılan araştırmalarda eklem ağrılarının dindirilmesinde kuşburnu bitkisinin % 82 oranında etkili olduğu tespit edilmiştir. Kuşburnu ağrı kesici ilaçlardan bile fazla etki gösterir.

Grip ve soğuk algınlığı konusunda bağışıklık sitemini destekleyici bir üründür. Özellikle içeriğinde bulunan C vitamini ile polifenolik bu yararlı etkileri göstermesine neden olur.

Kuşburnu için Japonya'da yapılan bir araştırmada, kuşburnu özütü ile hazırlanan bir karışımın vücuttaki yağ oranını düşürdüğü belirlenmiştir.

Kuşburnu

Kemik erimesinde, dokulardaki sertleşmede, siyatik, kireçlenme ve raşitizm hastalıklarını tedavi etmek için kuşburnu kullanılabilir.

Eğer vücudunuzda C vitamini eksikliği bulunuyorsa, ateş ve yorgunluk çekiyorsanız kuşburnu çayından yararlanabilirsiniz.

Ülser rahatsızlığının neden olduğu mide şişkinliğinde, gastrit, bağırsak hastalıklarında, ishalde, enfeksiyonda, böbrek ve safra kesesi hastalıklarında, sindirim sistemi parazitleri, hemoroit sorununda kuşburnu kullanılabilir.

Kadınlarda rahim rahatsızlıklarında, hamilelikte oluşan kramplarda, menopoz sorunlarının giderilmesinde, kanserde, kansızlık, kan inceltilmesinde ve temizlenmesinde kuşburnu çayı kullanılabilir.

Karaciğer iltihabında, kan şekerinin düzenlenmesinde, safrada taş oluşumunda tavsiye edilir.

Yüksek tansiyonda, gut hastalığında, ürik asit metabolizmasının düzenlenmesinde yararlı etkileri vardır.

Gece körlüğünün önlenmesinde, görmenin güçlendirilmesinde kullanılır.

Kavrama yeteneğini arttıran, iştah açan ve beyin fonksiyonlarını düzenleyen etkileri vardır.

Kuşburnu düzenli bir şekilde tüketilirse, stresi yenmek için mükemmel bir seçenek olur.

Kuşburnu tüketimi nasıl olmalı?

Kuşburnu kabuğunu incecik kıyarak, 1 su bardağı sıcak suyun içine 1 tatlı kaşığı koyun. Bunu 15 dakika kadar demleyin. Daha sonra içindekileri süzerek, kuşburnu çayı olarak tüketebilirsiniz. Bunu günde 3 defa içebilirsiniz. Eklem ağrıları için kullanacaksanız, kuşburnu meyvesini öğütmelisiniz. Daha kolay olması için, hazır olarak satılan preparatlarını kullanabilirsiniz. Kuşburnu çay olarak, reçel ve marmelat olarak tüketildiğinde yararlı etkilere neden olur.

Yayınlanma Tarihi : 26.8.2015 03:09:05

Kuşburnu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kuşburnu"

Hasan

Sayılanlara bakılırsa iyi gelmediği hastalık yok gibi

016-7.-24

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Doğal Kuşburnu Marmelatı

Doğal kuşburnu marmelatı, yapımı oldukça zahmetli olmasına rağmen tadı oldukça lezzetli, nefis bir tattır. Bu yüzden tüm zahmetlere ve yapılan işlemlere değmektedir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan reçeller ve marmelatlar...

Hamilelikte Kuşburnu Çayı

Hamilelikte kuşburnu çayı, gebelikte her anne adayı yediklerine içtiklerine dikkat etmesi gerekmektedir ve bebeğe zarar verme olasılığı olan her şeyden, uzak durulması doğru olacaktır. Gebelikte kuşburnu çayı tüketimi tesiri de, m...

Kuşburnu Marmelatı Nasıl Yapılır

Kuşburnu Marmelatı Nasıl Yapılır, Kuşburnu marmelatı günümüzde köylü ve köyde yaşayan insanlar tarafından daha çok bilinmekte ve yapılmaktadır. Köydeki insanlar kuşburnuyu taze taze dallarından toplayarak doğal olarak kendileri ya...

Gümüşhane Kuşburnu Marmelatı

Gümüşhane Kuşburnu Marmelatı: Gümüşhane ili ve çevresinde doğada kendiliğinden yaygın olarak yetişen ve hiçbir zirai mücadele ve gübre işlemine tabi tutulmayan bu çok değerli kuşburnu meyvesi C vitamini bakımından en zengin ol...

Kurutulmuş Kuşburnu

Kurutulmuş Kuşburnu nedir, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? Sonbaharda olgunlaşır ve toplanmaya başlanır. Ağacı kısa boylu ve dikenlidir toplaması hayli zahmetli ve can yakıcı olabilir. Kuşburnu daha çok kurutulup çay şeklinde t...

Kuşburnu C Vitamini

Kuşburnu C vitamini, Tokat yöresinde 'gül burnu' Azerbaycan yöresinde ise 'it burnu' olarak bilinen kuşburnu bitkisi yüksek kesimdeki bitkilerden toplanarak elde ediliyor. Kuşburnu gül meyvesi olarak bilinir. Oldukça güzel kokulu...

Kuşburnu Kurabiyesi

Kuşburnu kurabiyesi; kuşburnu  ayrı bir aroması ve lezzeti olan bir meyvedır. Türkiye'de de hemen hemen her bölgede yetişir. Kurutulup meyve olarak yenilebildiği gibi komposto, reçeli,  şerbeti, pekmezi ve marmelatı yapılarakta tü...

Kuşburnu Dikeni

Kuşburnu Dikeni; Yabangülü ağacının bir meyvesi olan kuşburnu dikeni, gül burnu dikeni ve yer elması dikeni diye de isimlendirilmektedir. Avrupa, Kuzeybatı Afrika ve Batı Asya ülkelerinde bulunmaktadır. Türkiye'de bir çok yerde bu...

Kuşburnu Hapı

Kuşburnu hapı, Kuşburnu doğada yetişen ve yazın son günlerinde veya sonbaharda meyvelerini veren bir çalı bitkisidir. Yapılan araştırmalar kuşburnu bitkisinin insan sağlığı üzerindeki faydalarını kanıtlar niteliktedir. Kuşburnunun...

Kuşburnu Tohumu Yağı

Kuşburnu tohumu yağı, kuşburnu meyvesi çekirdeklerinin soğuk pres olarak adlandırılan yöntemle sıkılması sonucunda ortaya çıkan kaliteli bir bitkisel yağdır. Kuşburnu tohumu yağının kullanım tarihçesine baktığımız zaman eskilerd...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kuşburnu, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018