Hamilelikte kuşburnu reçeli tüketmenin güvenli olup olmadığını merak ediyorum. Kuşburnunun yüksek C vitamini içeriği ve antioksidan özellikleri ile sağlığa faydalı olduğu söyleniyor, fakat şeker içeriği ve işlenmiş gıda olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Sizce hamilelikte bu reçelin tüketimi nasıl olmalı? Özellikle şekerin fazla olması, gestasyonel diyabet riskini artırabilir mi? Ayrıca, doğal kuşburnu meyvesinin çay şeklinde tüketimi daha mı sağlıklı olur? Doktor tavsiyesi almak ne kadar önemli?
Hamilelikte kuşburnu reçeli tüketmenin güvenli olup olmadığını merak ediyorum. Kuşburnunun yüksek C vitamini içeriği ve antioksidan özellikleri ile sağlığa faydalı olduğu söyleniyor, fakat şeker içeriği ve işlenmiş gıda olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. Sizce hamilelikte bu reçelin tüketimi nasıl olmalı? Özellikle şekerin fazla olması, gestasyonel diyabet riskini artırabilir mi? Ayrıca, doğal kuşburnu meyvesinin çay şeklinde tüketimi daha mı sağlıklı olur? Doktor tavsiyesi almak ne kadar önemli?
Cevap yaz